Új tisztségviselők egyes megyei tagszervezeteinknél

Vissza

2019-11-08

Az elmúlt években az egyesületünk által támogatott közös szakmai programok sokaságára tekintettel a taggyűlésekre meghívást kaptak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megyei igazgatói, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megyei képviselői is. A közel 1100 fős országos tagság minden megyében határozatképes létszámmal, aktívan (átlagosan 61% arányban ) vett részt a rendezvényeken.

A megyei tagszervezetek az elmúlt három év hagyományőrző programjairól és szakmai tevékenységéről a megyei titkárok, míg a társadalmi szerepvállalás keretében megvalósított rendezvények, versenyek támogatásáról Dobai Sándor elnök és Pető Tibor főtitkár tartottak tájékoztatót.

A tisztújító taggyűléseken a katasztrófavédelmi vezetők hangsúlyozták a megyei rendezvények, szakmai konferenciák, komplex katasztrófavédelmi gyakorlatok lebonyolításában résztvevő katasztrófavédelmi szakemberek, valamint az RSOE munkatársai együttműködésének fontosságát. Megköszönték az Egyesület és a megyei tagság munkáját, gratuláltak az elért szervezeti és szakmai eredményekhez. 

A taggyűlések napirendjén szerepelt továbbá a megyei tagszervezetek tisztségviselőinek (elnök, titkár, titkár-helyettes, vezetőségi tagok, küldöttek) választása. Négy megyében (Baranya, Győr-Moson-Sopron, Pest, Tolna megyében) választottak új titkárt. Az új titkárok és a tisztségviselők személyét a tagság minden alkalommal egyhangúlag elfogadta. Az RSOE tagszervezeteinél ez évben több mint 110 vezetőségi tag és 53 küldött került megválasztásra.

A taggyűlések alkalmával a vezetők részére lehetőség nyílt az elmúlt évek szervezettel kapcsolatos együttműködési tapasztalatok értékelésére és a további szakmai feladatok támogatási igényének áttekintésére.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu