Szomszédolás Szlovéniában

Vissza

2019-09-25

A résztvevőknek lehetőségük nyílt a Közép-Dunántúl és Szlovénia határmenti kulturális, néprajzi, valamint történelmi hagyatékát felkeresni.

Az első napon a Veszprémi Várban az Érseki Palotát, az Egyháztörténeti Gyűjteményt, valamint a Bazilikát tekintették meg a résztvevők. Ezt követően a csoport meglátogatta Ajkán a Kristály Múzeumot, valamint Sümegen a Várat.

A második napon látogatást tettek a Szlovéniai Muravidékre. Muraszombaton megtekintették a Szapáry Kastélyt és a Bazilikát. A felkeresett látnivalók sorából nem maradhatott ki Dobronak falu határában található Közép-Európa egyetlen orchideafarmjának bejárása. Mind ezek után a napi program a Lendván lévő Vár megtekintésével zárult.

A harmadik napon Keszthelyen a Festetics Kastély állandó kiállításainak és gyönyörű parkjának felkeresése nagy élményt jelentett. A nap hátralévő részében sor került a Tapolcai Tavas Barlang látogatására, melynek keretében a lebilincselő kiállítás megtekintése után lehetőségnyílt a barlangrendszer szűk járatainak csónakos felfedezésére.

A napi program a Tihanyi Apátság látogatóközpontjában tett látogatással és az Egyháztörténeti Múzeum kiállításainak megtekintésével záródott.

A túrák fáradalmait minden nap végén, a Hévízi Palace Hotel szolgáltatásai enyhítették.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu