V. Karancs gyalogtúra (Szilváskő, 2019. április 13.)

Vissza

2019-04-13

A Nógrád Megyei Tagszervezetünk kezdeményezésére és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint Egyesületünk vezetőségének támogatásával ötödik alkalommal került megrendezésre a Karancs Családi Gyalogtúra.

A jubileumi rendezvényen Juhász László, az RSOE Nógrád megyei tagszervezetének titkára Rába Lajossal, az RSOE elnöki tanácsadójával együtt köszöntötték a 42 fős csapatot és nyitották meg az egésznapos programot.

A csapatépítő rendezvényre meghívást kaptak a Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagszervezetek természetkedvelői is.

A résztvevők betekintést kaptak a Katasztrófavédelem, azon belül a Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és az RSOE, valamint a megyében együttműködő civil mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek szakmai tevékenységébe.

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentő Egyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat látványos alpintechnikai bemutatói jól demonstrálták a civil szféra összefogásában rejlő lehetőségek sokaságát, az állami szervek melletti társadalmi szerepvállalás fontosságát. A lakosság védelméért, biztonságáért vállalt nemes hivatás megismerése talán az ifjabb résztvevők pályára állását is befolyásolta.

Páratlan szépségű környezetben, a Salgótarjántól 12 km-re lévő vendégház nyújtott menedéket azoknak a túrázóknak, akik a szeszélyes áprilisi időjárás ellenére Noszky Zoltánnal, a Nógrád Megyei Túra Egyesület elnökével bejárták a geológiai tanösvényt és meghódították a szilváskői csúcsokat.

A páratlan természeti adottságokkal és geológiai képződményekkel bővelkedő tájegység remélhetőleg hosszú éveken át tartalmas programlehetőségeket biztosít hagyományőrző közös rendezvényeinknek.  

A házigazdák kedves vendéglátásáért és a tartalmas programokért köszönetünket fejezzük ki!

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu