Az Országos Elnökség elfogadta a 2019. évi Munkatervet (Budapest, 2019. február 4.)

Vissza

2019-02-04

Az Egyesület Alapszabályában, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak szerint, a rögzített tevékenységi körök gyakorlásával közhasznú társadalmi szervezetként működik együtt a Belügyminisztérium, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium irányítása alá tartozó állami szervekkel.

A 2019. évi Munkatervben  tervezett szervezeti feladatok a partnerekkel egyeztetett közös szakmai rendezvények struktúrájuk szerint, csoportosítva kerültek ütemezésre.  Az Egyesület stratégiai partnereivel a katasztrófavédelmi feladatokban való közreműködésen túl, a vízi és a közúti közlekedés biztonságát fokozó balesetmegelőzési programsorozatok technikai háttértámogatásában működik együtt.

Az oktatás, képzés területén az elmúlt évben új elemként jelentkezett a szolgálaticélú kisgéphajó-vezetői képzés elindítása, a tanfolyamok jövőbeni szervezését az együttműködő partnerek igényei szerint kerül ütemezésre.  

Az Országos Elnökség és a Felügyelőbizottság az ülés napirendi pontjainak megtárgyalása során javaslatokkal, kiegészítésekkel járultak hozzá a tervezetek tartalmi elemeinek végleges kialakításához.

Az elnök hangsúlyozta az Országos Egyesület szakmai tevékenysége mögött álló széleskörű társadalmi háttértámogatás fontosságát. Az RSOE több mint tizenöt éve szakmai alapon szerveződött megyei tagszervezeteinél létszámukban egyenletesen növekedő, szakmai összetételében pedig igény szerint változó tendencia figyelhető meg. 

„Az ajánlások alapján tagokká váló fiatal generáció szakmai felkészültsége hosszútávon biztosítja az összehangolt szervezeti és szakmai munka eredményességét.” – mondta zárszavában az elnök.

 

A munkaterv ide kattintva érhető el.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu