35 éves jubileumi ünnepség a Római Parton

Vissza

2017-05-30

Mintegy 300-an vettek részt a szervezet fennállásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen. A megnyitón részt vett és köszöntőt mondott Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, aki nagyra értékelte szervezetünk munkáját. Szőke Irma a Belügyminisztérium helyettes államtitkára tájékoztatta a vendégeket a BM és az Egyesület között fennálló több évtizedes kiváló együttműködésről. Bartók Péter a BM OKF gazdasági főigazgató helyettese kiemelte nem csak a sok éves együttműködést a Főigazgatóság és az RSOE között, de hangsúlyozta, hogy hosszú távon kíván számítani szervezetünkre.

Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője ünnepi köszöntőjében beszámolt az ORFK és az RSOE hosszú évek óta közösen folytatott közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési kampányairól.

Dobai Sándor elnök úr ünnepi beszédében visszaidézte a szervezet 1982-es megalakulásának körülményeit, majd ismertette a szervezet életében a legfőbb mérföldköveket. Beszámolt, hogyan is lett egy rádiós szervezetből egy több mint 1000 taggal rendelkező, európai uniós projekteket végrehajtó Egyesület.

Az ünnepi beszédeket követően Dobai Sándor elnök és Kovács Csaba vezérigazgató emléktárgyat adott át a megjelent stratégiai partnereinknek, valamint sor került az RSOE érdemérem arany, ezüst és bronz fokozatainak, mint az Egyesület legmagasabb kitüntetéséinek átadására. (A kitüntetettek lent olvashatók!)

A hivatalos megnyitót követően szabadidős programokon vehettek részt vendégeink, így kipróbálhatták a TRX-et, az íjászatot, de megismerkedhettek a rendőrmotorosok és a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkájával.

A rendezvényen valamennyi megyei tagszervezetünk részt vett önálló sátorral, önálló programmal. A megyei kitelepülések célja volt, hogy vendégeink megismerkedhessenek az adott megye sajátosságaival, hagyományaival, sőt, a régióra jellemző ételek és italok kóstolójára is sor került. Így többek között az érdeklődők megismerkedhettek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális örökségével és szilvalekvárával, de az ország számos pontjáról kóstolhattak a régióra jellemző borokat és egyéb ínyencségeket.

A nap a hagyományokhoz hűen főzőversennyel zárult, melyen megyei tagszervezeteink indultak.

A 11/2017. sz. Országos Elnökségi Határozat alapján RSOE érdemérmet kapott:

RSOE ÉRDEMÉREM ARANY FOKOZAT

1., Dr. Latkóczy Antal örökös elnök, az Egyesület alapító tagja

2., Szabó Anna, több mint 20 éve segíti az Egyesület tevékenységét

3., Szluka Pál, 10 évig volt a Nógrád megyei tagszervezetünk titkára, jelenleg is az Országos Elnökség tagja.

RSOE ÉRDEMÉREM EZÜST FOKOZAT

1., Bak Márton, több mint 15 éve a Pest megyei tagszervezetünk titkára

2., Ivó János, 10 éven át a Fejér megyei tagszervezet titkári feladatait látta el, jelenleg az Országos Elnökség tagjaként támogatja döntéshozó szervünk munkáját.

3., Kiss Balázs, 15 éve a Vas megyei tagszervezetünk titkára

4., Kovács József , Több, mint 10 évig volt a Veszprém megyei tagszervezetünk titkára, jelenleg az Országos Elnökség póttagja,

5., Poczok István, a Somogy megyei tagszervezetünk titkára

6., Sárközi Gábor 15 éve Baranya megyei titkárunk

RSOE ÉRDEMÉREM BRONZ FOKOZAT

1., Dr. Jármy Tibor Eu. jogász, jogi tanácsadó, -7 évig elnökségi ill. az Egyesület Gazdasági Ell. Bizottság tagjaként segítette az egyesület döntéshozó szerveinek munkáját.

2., Farkas László, több mint 15 éve az Országos Elnökség tagja, javaslataival szakmai tapasztalatainak átadásával, segíti az elnökség munkáját.

3., Pető Tibor, főtitkár több mint 10 éve elnökségi tag

4., Porvan János 12 éve Győr-Moson-Sopron megyei titkárunk

5., Rábai Miklós 15 éve a Team R-17 titkárhelyettese.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu