Puskás Tivadar I. Velencei-tó kerülő emléktúra

Vissza

2014-09-29

A Puskás Tivadar nevével fémjelzett rendezvény célja a figyelem felhívása a biztonságos közlekedésre és a balesetek megelőzésére, az egymásra való odafigyelésre.
A rendezvény rövid megnyitóján Dr. Demény Ádám, tű.ezredes (BM OKF), Magosi Lajos tű. ezredes (Fejér MKI) és Dobai Sándor elnök (RSOE) köszöntötték a résztvevőket és biztonságos „körbekerekezést” kívántak, majd felvezették a tókerülő túrát.  
Az alig több mint kettő óra alatt teljesített kerékpáros túrán részt vett mintegy száz fő. A túra során négy állomás keretében lehetőség nyílt a viharjelzés és tűzmegelőzés megismerésére, a kerékpár túraalkalmasságának vizsgálatára és a Katonai Emlékpark Pákozd Közhasznú Nonprofit Kft jóvoltából a pákozdi nemzeti emlékhely történelmi jelentőségének megismerésére.  
A rendezvénynek otthont adó Pákász Tanya Kempingben az „Összefogással a közlekedésbiztonságért” ernyő alatt található partnereink, úgy mint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedéstudományi Intézet, valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítette programjaival a rendezvény színvonalának emelését, valamint a baleset-megelőzés eszméjének hirdetését.
A délután folyamán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Gárdonyi Rendőrkapitányság jóvoltából a rendőrség egyes szolgálatainak bemutatására került sor. A résztvevők megismerkedhettek a vízirendészeti, közúti közlekedési, motoros, kutyás járőr, valamint a bűnügyi-technikai szolgálatok tevékenységével.
Az izgalmas technikai bemutatók és játékos vetélkedők segítségével mind a felnőttek, mind a gyerekek könnyen elsajátították a szükséges tudást, amit a mindennapokban is alkalmazhatnak. A rendezvény hagyományteremtő célzattal valósult meg, bízunk abban, hogy jövőre még több megyei tagszervezetünk vesz részt a kerékpáros túrán.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549