Országos Elnökségi ülés

Vissza

2014-09-15

Dobai Sándor az Egyesület elnöke a májusi küldöttközgyűlés óta eltelt időszak tevékenységéről jelentősebb szervezeti és szakmai feladatokról, eseményekről adott tájékoztatást.
Méltatta az MPVSZ és az RSOE között évtizedek óta fennálló kölcsönös szakmai együttműködést. A két országos szervezet vezetői, mint a BM OKF stratégiai partnerei 2014. május 23-án Együttműködési megállapodást írtak alá.
Kiemelte titkáraink megyei katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek lebonyolításában vállalt szerepét.  Az Egyesület szlogenje „Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és vízen” keretet adott a nyár mindennapi munkájának.
Együttműködő partnereinkkel (NFM, NKH, ORFK-OBB, és megyei szervei, KTI) közlekedésbiztonsági kampány sorozat szervezésében, valamint a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány által rendezett Közbiztonsági Családi Napok keretében - Biztonságban Tavainkon - ismeretátadó programok lebonyolításában működtünk közre. 
Futó projektjeink közül kiemelte az RSOE vezetésével, horvát és magyar partnerek részvételével megvalósított DRAVIS3 Csokonyavisontai projektzáró konferenciáját. A projektben résztvevő (Somogy, Baranya, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok mellett a Kapronca-Körös, Eszék-Baranya, Verőce-Drávamente, és Muraköz megye szakmai képviselői elismeréssel szóltak a DRAVIS projektek kapcsán szervezett határon átnyúló közös katasztrófavédelmi gyakorlatok tapasztalatairól, eredményéről. 

A második napirendi pontban Keszei Péter az üzemeltetési csoport munkájáról valamint az ez évi fejlesztéseikről tartott tájékoztatót.
Ismertette a Balatoni, Tiszai, valamint a Dunai információs és segélyhívó, illetve a tavainkon működő viharjelző és mikrohullámú rendszerekkel kapcsolatos karbantartási, üzemeltetési - és a nyári zivatarok villámcsapásai által okozott károk - helyreállítási feladatait. Az ütemterv szerint a Balaton keleti medencéjének LED jelzőlámpái és vezérlésük rendszerbe integrálása megtörtént.
Az üzemeltetési csoport az Egyesület minden projektjében részt vesz, együttműködnek és napi kapcsolatot tartanak a fejlesztői csoporttal. Az üzemeltetési csoport munkatársai a nap 24 órájában több mint 500 szolgáltatást felügyelnek.

Az Egyesület kiemelt figyelmet fordít a szakmai képzésekre rendszeres továbbképzésekre. Alpintechnikai minősítéseken és külföldi tanulmány utakon vesznek részt munkatársaink. A harmadik napirendi pontban az Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítási javaslatáról tárgyalt a jogászokból és gazdasági szakemberekből is álló elnökség.

Az elmúlt időszakban az Egyesület működésére vonatkozó több külső jogszabály is változott, ezért a jogharmonizáció és szervezetünk törvényes működése érdekében hatályban lévő belső normáink egyes részeinek módosítása vált szükségessé.   Az elnökség egyhangúlag elfogadta és jóváhagyta az elnök által előterjesztett SzMSz-re vonatkozó írásos módosítási javaslatokat, mely változtatások az Egyesület tevékenységének és működésének átláthatóságát biztosítják.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549