RSOE-Szent Flórián Emléktúra - Küzdelem az elemekkel

Vissza

2014-06-06

A háromnapos kihívással teli rendezvényen a résztvevők szó szerint kaptak hideget - meleget, idén sem voltak az időjárás kegyeltjei a túrázók. Az utóbbi néhány évben szinte minden alkalommal az esővel és a széllel is szembe kellett szállni az aktív pihenés kedvelőinek.
Az idei évben tizenegyedik alkalommal meghirdetett rendezvényt Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Rába Lajos RSOE elnöki tanácsadó nyitották meg.
Evezéssel vette kezdetét a vízi-és a szárazföldi túrázás.  Rábagyarmattól Csákánydoroszlóig tartó szakaszon nem csak a lapátokat áztatták a túrázók. A szervezők intelmei ellenére és az erős szél jóvoltából néhányan ezévben is megmártóztak a folyó vízében.
A második napon a gyalogtúráé volt a főszerep. A résztvevők két útvonalon 30, illetve 40 km-es lankás szakaszokon (az egykori vasfüggöny mentén kijelölt túra útvonalon) barangolhattak, míg a harmadik napon a kerékpárosok pattantak nyeregbe. Az eső és a hideg szél kísérte a túrázókat, akik az Őrség központjától indultak Szalafő és Őriszentpéter közötti szerek érintésével.
Az őrségi népi műemlékegyüttes nyugalmat, a természettel való harmóniát sugárzó környezete ellensúlyozta a kedvezőtlen időjárást.
Még be sem fejeződött a sikeres programsorozat máris a következő évi túra időpontja és helyszíne felől érdeklődtek a lelkes résztvevők. Poór Balázs tű. alezredes, a túra főszervezője előzetesesen annyit árult el, hogy jövőre is megszervezik a programot, melyre szeretettel várja a régi és az új tagokat is, mindazokat, akik szívesen töltenek el három kellemes tavaszi napot a vadregényes Rába folyó partján. 

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549