Szakmai hírek

2012-04-04

"Biztonságban Magyarország tavain" - viharjelző indító sajtótájékoztató Siófokon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából egyesületünk üzemelteti Magyarország tavainak viharjelző rendszereit, melyek minden év április 1-től október 31-ig működnek. Ennek kapcsán április 1-én került megrendezésre az a sajtótájékoztató, melyen valamennyi, a viharjelző rendszer, valamint a tavaink biztonságában érintett szervezet képviselője jelen volt és értékelték a 2010-es évet, valamint tájékoztatást nyújtottak ez évi terveikről.


2012-04-04

Hajók és folyók a közlekedésfejlesztésben

Egyesületünk április 8-án rendezte meg azt a konferenciát, melynek célja olyan civil együttműködési fórum létrehozása, ahol a civil szervezetek közötti, illetve a hatósági szervezetekkel való együttműködés kerülhet bemutatásra és erősítésre az Európai Duna Régió Stratégia keretén belül. A "Duna-menti országok összefogása a Duna Stratégia megvalósításáért" - program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg stílusosan a Dunán, az Európa Hajón.


2012-04-04

CoPo: Nyertes horvát-magyar határrendészeti projektünk

Egyesületünk a Horváth Belügyminisztérium Határrendészeti Igazgatóságával, valamint a Baranya megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen pályázatot nyert.


2012-04-04

Az INE köszönti az új tagot

Az RSOE csatlakozik az Inland Navigation Europe szervezetéhez a magyar EU-elnökség alatt.


2012-04-04

Harminc év, hétszáz tag

Az idén harminc esztendeje, hogy Dobai Sándor, egyesületünk elnöke összekötötte életét a rádiózással, az infokommunikációval. Az emberöltőnyi idő alatt a kapcsolatok, barátságok számát talán csak az információtechnológia szédületes fejlődése múlta felül.


2012-04-04

Az RSOE részvétele a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen

Szervezetünk, mint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság stratégiai partnere az idén aktívan részt vett a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szervezésében és lebonyolításában, melyet az idei évben a BM OKF által felkért Magyar Polgári Védelmi Szövetség rendezett meg.


Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu