Szakmai hírek

2012-05-07

RIS szakértői találkozók

2011 novemberében ismét megrendezésre került a Folyami Információs Szolgáltatások (RIS) Hete. A találkozó-sorozatban négy szakértői csoport ülés és a projektekkel közös rendezvény került megtartásra Velencében. A meetingeken Magyarországot a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az RSOE és a kijelölt szakértő képviselte.


2012-05-07

Egyesületünk az INE szakmai folyóiratában

2011. január elején – Magyarország első Európai Uniós elnökségével egy időben – Egyesületünk is csatlakozott az Inland Navigation Europe (INE), szervezethez, melynek célja a vízi szállítmányozás gazdasági és környezeti előnyeinek támogatása és bemutatása.


2012-05-07

Budapesti konferencia zárta le a NEWADA projektet

Schváb Zoltán közlekedésért felel‹s helyettes államtitkár nyitotta meg a dunai víziút üzemeltet‹k közötti együttműködés elmélyítését célzó NEWADA projekt zárókonferenciáját 2012. február 22-én, Budapesten. Köszöntőjében kiemelte, hogy az érintett országoknak stratégiai és operatív szinten is közös erőfeszítéseket kell tenniük a folyami hajózás hatékonyabbá és versenyképessé tétele érdekében.


2012-05-07

Megújult együttműködés - összefogás a Katasztrófavédelemmel

Dr. Bakondi György, tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi F‹igazgatóság (BM OKF) főigazgatója és Dobai Sándor, egyesületünk elnöke aláírta azt az Együttműködési Keretmegállapodást, melynek értelmében a két szervezet között új alapokra helyezték a már hosszú évek óta fennálló, egymás munkáját segítő együttműködést. Ennek értelmében szorosan együttműködik a civil kapcsolatok szélesítése, a tájékoztatás és a kölcsönös információáramlás biztosításában.


2012-05-07

Befejeződött a DUNAPROMO kampány

Az Európai Unió támogatásával a NELI projekt keretein belül az Egyesület munkatársai innovatív oktatási módszerek segítségével népszerűsítették a hajózási és hajózás-logisztikai tevékenységet.


2012-04-19

Közbiztonsági Nap Szécsényben és Szentesen

"Sport-művészet-rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében" - mottóval tartottak Közbiztonsági Napot Szécsényben és Szentesen, a "Nemzedékek Biztonságáért" Közhasznú Alapítvány, az ORFK-OBB, az illetékes megyei rendőr-főkapitányságok és a városi önkormányzatok, valamint egyesületünk rendezésében március 30-án, illetve április 3-án. A rendezvények keretében az óvodások, alsó és felső tagozatosok, középiskolások megismerkedhettek Egyesületünk főbb tevékenységi körével.


Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu