Szakmai hírek

2012-05-07

Megújult együttműködés - összefogás a Katasztrófavédelemmel

Dr. Bakondi György, tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi F‹igazgatóság (BM OKF) főigazgatója és Dobai Sándor, egyesületünk elnöke aláírta azt az Együttműködési Keretmegállapodást, melynek értelmében a két szervezet között új alapokra helyezték a már hosszú évek óta fennálló, egymás munkáját segítő együttműködést. Ennek értelmében szorosan együttműködik a civil kapcsolatok szélesítése, a tájékoztatás és a kölcsönös információáramlás biztosításában.


2012-05-07

Befejeződött a DUNAPROMO kampány

Az Európai Unió támogatásával a NELI projekt keretein belül az Egyesület munkatársai innovatív oktatási módszerek segítségével népszerűsítették a hajózási és hajózás-logisztikai tevékenységet.


2012-04-19

Közbiztonsági Nap Szécsényben és Szentesen

"Sport-művészet-rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében" - mottóval tartottak Közbiztonsági Napot Szécsényben és Szentesen, a "Nemzedékek Biztonságáért" Közhasznú Alapítvány, az ORFK-OBB, az illetékes megyei rendőr-főkapitányságok és a városi önkormányzatok, valamint egyesületünk rendezésében március 30-án, illetve április 3-án. A rendezvények keretében az óvodások, alsó és felső tagozatosok, középiskolások megismerkedhettek Egyesületünk főbb tevékenységi körével.


2012-04-04

"Biztonságban Magyarország tavain" - viharjelző indító sajtótájékoztató Siófokon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából egyesületünk üzemelteti Magyarország tavainak viharjelző rendszereit, melyek minden év április 1-től október 31-ig működnek. Ennek kapcsán április 1-én került megrendezésre az a sajtótájékoztató, melyen valamennyi, a viharjelző rendszer, valamint a tavaink biztonságában érintett szervezet képviselője jelen volt és értékelték a 2010-es évet, valamint tájékoztatást nyújtottak ez évi terveikről.


2012-04-04

Hajók és folyók a közlekedésfejlesztésben

Egyesületünk április 8-án rendezte meg azt a konferenciát, melynek célja olyan civil együttműködési fórum létrehozása, ahol a civil szervezetek közötti, illetve a hatósági szervezetekkel való együttműködés kerülhet bemutatásra és erősítésre az Európai Duna Régió Stratégia keretén belül. A "Duna-menti országok összefogása a Duna Stratégia megvalósításáért" - program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg stílusosan a Dunán, az Európa Hajón.


2012-04-04

CoPo: Nyertes horvát-magyar határrendészeti projektünk

Egyesületünk a Horváth Belügyminisztérium Határrendészeti Igazgatóságával, valamint a Baranya megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen pályázatot nyert.


Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu