A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 62

RSOE

Titkári kerekasztal – Ötletbörze a szakmai együttműködés fokozása érdekében (Ráckeve, 2020. február 21.)

Vissza

2020-02-23

A második szakmai nap Dr. Ackermann Zsuzsanna Tolna Megyei titkár tájékoztatójával vette kezdetét. Az előadás középpontjában a Tolna Megyei Tagszertvezet létszámának növekedése, a szervezeti és szakmai programokban való együttműködés kölcsönös hasznossága és annak eredményei álltak. Az elmúlt évben a Nógrád Megyei Katasztróvavédelmi Igazgatóság hagyományteremtő jelleggel rendezte meg a Mentőszervezetek I. Országos Versenyét. A szakmai verseny szervezésének, lebonyolításának tapasztalatairól, illetve az RSOE Stúdió munkatársainak közreműködéséről és a verseny többirányú támogatásáról Juhász László, Nógrád Megyei titkár tartott előadást.

Az előadások után a titkárok megtekintették a lakástüzek megelőzése érdekében a 360 fokos kamerával forgatott filmet, valamint annak rövidített változatát. A VR technológia segítségével virtuális környezetben élhető át a váratlan lakástűz kialakulásának folyamata, és a rövidfilm alapján megismerhetők a lakóközösség biztonsága érdekében azonnal végrehajtandó legfontosabb teendők.


A rövidfilmek itt érhetők el.

https://www.youtube.com/watch?v=Gm_Vnq9TW40

https://www.youtube.com/watch?v=DUa9Oig2-xE

A rövidfilmek megtekintése után a megyei igazgatóságok azon tervezett programjainak egyeztetésére került sor, melyek megvalósításában várhatóan az Egyesület is közreműködhet.

A szakmai rendezvényen megtárgyalt témakörökkel összefüggésben a „Titkári kerekasztal” keretében a hatékony együttműködés fokozása érdekében ötletbörze levezetésére került sor, amely lehetőséget biztosított az innovatív felvetések, új módszerek, javaslatok megfontolására kidolgozására, a szakmai tapasztalatok cseréjére.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549