A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 62

RSOE

XVI. Titkári Értekezlet a hatékony együttműködés jegyében (Ráckeve, 2020. február 20-21.)

Vissza

2020-02-22

A titkári értekezletet Dobai Sándor elnök nyitotta meg, majd a felkért előadók és a résztvevők köszöntése után az Egyesület 2019. évi tevékenységét értékelte.

Az elnök értékelőjében kiemelte az Egyesület és a tagszervezetek által közösen megvalósított hagyományőrző szervezeti programokat és a legfontosabb szakmai rendezvényeket. Köszönetét fejezte ki a megyei titkárok aktív közreműködéséért és az eredményesen lebonyolított tisztújító fővárosi és megyei taggyűlések megszervezéséért.

A 2020. évi Munkaterveben foglalt programok ismertetésén túl a konzúltáción egyeztetésre kerültek a megyei igazgatóságok előtt álló azon szakmai feladatok is, melyek lebonyolításában várhatóan az Egyesület is részfeladatokat vállalhat.

Az RSOE országos tagsága és az új belépők érintettségében az elnök véleményt és javaslatokat kért a titkároktól, majd mindezek tükrében tájékoztatást adott a legújabb kedvezményes TELENOR szolgáltatás lehetőségeiről, amely várhatóan az ügyfelek telefonálási szokásaihoz, illtve egyéni igényeihez is rugalmasan alkalmazkodik.

A rendezvény első napjának első felében Gyapjas János, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, „A hosszantartó nagykiterjedésű erdőtüzek térinformatikai döntéstámogatási, felkészülési, valamint a kórházkiürítési gyakorlatok tapasztalatai”-ról, majd Dr. Bárdos Zoltán, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság titkára, „A honvédségi erők, eszközök részvétele a komplex együttműködési gyakorlatokon” című előadások alkalmával köszönték meg az RSOE Stúdió munkatársai által nyújtott infokommunikációs háttértámogatásokat.

A szakmai konzultáción Dr. habil. Endrődi István, az MPVSZ országos elnöke az elmúlt év tekintetében nagyra értékelte az RSOE és megyei tagságának közreműködését és támogatását, melyeknek köszönhetően a Felmenőrendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyek megyei és országos döntői sikeresen zárultak. Az ez évi megyei versenyek és az országos döntő szervezésének, megrendezésének támogatásán túl kérte az országos szövetség előtt álló 2020. évi kiemelt feladatokaban való együttműködést, a titkárok tevékeny közreműködését.

Az elmúlt években egyre inkább kiszélesedni látszik az együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetével, valamint Rendészettudományi Karával, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal is. Mindezekre tekintettel Szabó József, az RSOE szakképzési tanácsadója tartott tájékoztatót a tanintézetekben órarend szerinti, valamint fakultatív jellegű, a gyakorlatias képzést fokozó oktatási tevékenységéről.

Tanka László, a BM OKF Informatikai Főosztály vezetője „Emeltszintű térinformatikai támogatás a szervezetek közötti kommunikációban” címmel tartott előadásában tájékoztatást adott az integrált rendszer alapját képező alkalmazás fejlesztéséről. Az alkalmazás segítségével rövid idő alatt képesek lesznek összeállítani azokat az interaktív, belső hálózaton belül bárhonnan elérhető szolgáltatásokat, információkat, amelyeket a kárhelyszíneken mentési feladatokat elláttók igényként fogalmaztak meg.

Az első nap záró moduljában Bartók Péter, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese példaértékűnek értékelte az Egyesület és tagszervezetei közös csapatépítő programjait, melyek mint mondta, az országos Egyesület kohézióját erősítik.

Az Egyesület közfeladat átvállalásból adódó tevékenységei mellett hangsúlyozta a megyei igazgatóságok szakmai programjaiban való közreműködés fontosságát, amely a személyes kapcsolatrendszernek köszönhetően évről évre magas színvonalon valósul meg.

A közös feladatok megvalósításában az együttműködő szervezetek közötti kommunikációt a mindennapi munkában elengedhetetlennek és a jövőben is szükségesnek tartotta. Megköszönte a szakmai és sport versenyek alkalmával az RSOE és tagszervezetei által nyújtott több irányú támogatást.

Az aktualitások körében kiemelte a VR technológián alapuló lakosságtájékoztató tevékenység alkalmazását, amelyben az Egyesület zászlóshajóként jár elöl, ezzel is támogatva a Katasztrófavédelem prevenciós feladatait.

„Az egyre hatékonyabb együttműködésre törekvés az előre mutató javaslatokra, azok megvalósítására épül, melynek legnagyobb hozzáadott értéke a folyamatos innováció, és a többoldalú szakmai konzultáció.” - mondta az első szakmai nap zárása alkalmával a főigazgató-helyettes.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549