A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

DUE Médiatábor – „ÉLETRE SZÓL!” (Balatonszárszó, 2019. július 18.)

Vissza

2019-07-20

Egyesületünk munkatársai a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárának szakmai irányításával a „KAPCSOLJ” országos közlekedésbiztonsági programsorozat keretében hívták fel a figyelmet a közúti balesetek bekövetkezésének legfőbb okaira, azok következményeire.

A közel száz táborozó a hatodik napon, hat csapatot alkotva, hat állomás teljesítése során többek között megismerkedhettek az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság korszerű infokommunikációs eszközökön közvetített prevenciós, lakosságtájékoztató tevékenységével is.

A fiatal médiások WR szemüvegek segítségével a különböző forgalmi szituációk megjelenítése során átélhették a vezetés közbeni telefonálás veszélyeit, a sebesség-féktávolság, reakció idő közötti, akár életeket megváltoztató összefüggéseket.

Az érintőképernyős digitális tesztek a vártnál is nagyobb sikert arattak a tábor résztvevői körében. Ezúttal nem kizárólag a KRESZ ismeret felmérésére helyeződött a hangsúly, hanem a sebességtúllépés, az ittas vagy bódult állapotban történő gépjármű vezetés fokozott veszélyeinek megismertetése volt a cél.  

A programsorozat hasznossága hogyan és mikor mérhető le? Erre válaszként álljon itt egy-egy „friss” jogosítvánnyal rendelkező táborozó megnyilvánulása, miután teljesítette a hat állomás feladatait:

„Figyeljünk magunkra, vigyázzunk egymásra!”

„Felelősséggel vegyünk részt a közlekedésben, mert tettünk mások életébe kerülhet!”

„A vezetés életforma melyet szeretni, élvezni kell, nem pedig belehalni!” 

Mint ahogy a Médiatáborban kapott élmények, úgy a közlekedésben résztvevők tanulása, tapasztalat gyűjtése is egy életre kell, hogy szóljon.

Kapcsolódó hír: https://www.due.hu/esemeny/298/39-mediatabor

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu