A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

Országos Ifjúsági Sajtófesztivál (Budapest, 2019. május 28.)

Vissza

2019-05-30

A több mint 2 ezer fős rendezvényt stratégiai partnerünk az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága is támogatta. 

A rendezvény programelemeihez illeszkedve egyesületünk fiatal munkatársai a „KAPCSOLJ” közlekedésbiztonsági programsorozat keretében hívták fel a figyelmet a közúti balesetek bekövetkezésének okozati összefüggéseire.

Standunknál is igen élénk volt az érdeklődés, hiszen nem csak a megszokott papíralakú általános KRESZ ismeret felmérésére, hanem a balesetek bekövetkezésének okait elemezve, azok folyamatainak és a következmények megismertetésére helyezték munkatársaink a hangsúly.

A közlekedésben résztvevő fiatalok WR szemüvegek segítségével "beléphettek" a forgalmi szituációk virtuális világába, ahol átélhették és megismerhették a vezetés közbeni telefonálás veszélyeit, a sebesség-féktávolság, reakció idő közötti (akár életeket megváltoztató) összefüggéseket.

A rendezvény hasznossága és eredményessége vitathatatlan, hiszen a célközönségnek eljuttatott baleset-megelőzési információk továbbadására garancia az ország  szinte minden részéből érkező diákmédiások sokasága, akik új ismereteiket hatványozottan tudják átadni korosztályuknak.

Kapcsolódó hír:https://www.due.hu/hir/2334/veget-ert-a-26-orszagos-ifjusagi-sajtofesztival

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu