A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 62

RSOE

„A TUDÁS ÉLETET MENTHET”- Országos döntő a Városligetben (Budapest, 2019. április 27.)

Vissza

2019-04-27

A Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel együttműködve immár 5. éve veszünk részt mind a megyei versenyek támogatásában, mind pedig az országos döntő lebonyolításában.

Az általános és középiskolások sportszerűen és felkészülten képviselték a megyei tanintézeteket, összesen 43 hazai és 1 külhoni csapat 12 versenyállomáson mérte össze elméleti tudását és gyakorlati felkészültségét.

A robbanásszerű technikai fejlődés hatalmas lehetőséget kínált a digitális technológiák bevezetésére az oktatás területén is. A fiatal generáció ezirányú érdeklődési körére is tekintettel, egyesületünk elkötelezte magát a digitális fejlesztések minél szélesebb körű alkalmazása mellett. Dr. Muhoray Árpád nyá. pv. vezérőrnagy, Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, valamint Dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke ez évben is meglátogatta versenyállomásunkat.

Látogatásuk során megállapították, hogy a versenyzők többségének nagyobb gondot jelentett a tájoló használata, mint az androidos tableten történő teszt megoldása.

A megyei versenyeken és az országos döntőn az RSOE vezetősége külön díjakkal ismerte el az általános és középiskolás kategória azon résztvevő csapatainak felkészültségét, akik a térkép és a viharjelző ismereti versenyállomás feladatait a legrövidebb időn belül, a legmagasabb pontszámmal oldották meg. 

RSOE különdíjban részesültek:

Általános iskolai kategóriában: Pest Megye (Gomba)

           Polgárőr Egyesület csapata.

Középiskolai kategóriában:       Zala Megye  (Nagykanizsa)

                                                  Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata

 

Minden résztvevő csapat teljesítményéhez szívből gratulálunk!

 

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549