A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 62

RSOE

Két kéz, két láb kétkeréken (Újszilvás, 2019. április 25.)

Vissza

2019-04-25

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány által támogatott egésznapos programra Újszilvásról és Tápiószőlősről összesen 300 gyermek érkezett.

Az együttműködő társszervek és a civil partnerek közreműködésével rendezett programot Dr. Petrányi Csaba Újszilvás polgármestere, valamint Pacsuta Ágnes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság főelőadója együtt nyitották meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsággal előre egyeztetett prevenciós tevékenységüket támogatva, -kifejezetten a kétkeréken közlekedőkre fókuszálva- különféle figyelemfelhívó látványelemek rendelkezésre bocsájtásával tettük hatékonyabbá.

A rendezvényen Egyesületünk tematikus kiállítással mutatta be közhasznú feladataink ellátásának főbb irányait, melynek középpontjában a vízi- és a közúti közlekedés biztonságának fokozása állt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság valamint Egyesületünk gondozásában e célból összeállított tájékoztatókkal és on-line tesztekkel, hívtuk fel a figyelmet a közúti közlekedés és a vízen tartózkodás szabályainak betartására.

A rendezvény résztvevői megismerhették a Magyarország idegenforgalmi szempontból kiemelt tavain működő viharjelző állomások I., valamint II. fokú jelzései esetében követendő biztonsági szabályokat is.

A szemléletes ismeretátadás során a vízi balesetek és tragédiák megelőzése érdekében bemutatásra kerültek a - Play Áruházból, illetve az App Storeból is letölthető - TAVIHAR és a VÉSZ okostelefonos lakosságtájékoztató alkalmazások, melyek a közelgő, illetve a bekövetkezett veszélyhelyzetekről valósidőben adnak tájékoztatást a felhasználók részére.

A látványos és izgalmas programokkal gazdagított rendezvény díjkiosztóval fejeződött be, melyen a résztvevő csapatok értékes ajándékokat vehettek át.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549