A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 62

RSOE

Jubileumi titkári értekezlet (Ráckeve, 2019. február 21-22.)

Vissza

2019-02-26

A titkári értekezletet Pető Tibor főtitkár nyitotta meg, majd az új titkárok bemutatkozása után Dobai Sándor elnöki évértékelőjével, valamint a 2019. évi Munkatervben ütemezett rendezvények, programok ismertetésével folytatódott.

Tájékoztatójában kiemelte a közösen megvalósított  szervezetei és szakmai programokat,  megköszönte a megyei titkárok közreműködését és az elmúlt évi taggyűlések szervezését, azok sikeres lebonyolítását. Röviden ismertette a szakmai partnerekkel közös ez évi programsorozatot, a tervezett dunai és balatoni fejlesztéseket, azok várható eredményeit.

Az elnök elmondta, hogy: „Továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni a vízi- és közúti közlekedés biztonság, a baleset, illetve a tűzmegelőzési prevenciós lakosságtájékoztatás erősítésére, az együttműködő partnerek szakmai tevékenységének támogatására. A hosszútávú, értékteremtő együttműködés alapját a partnerekkel megújított szerződések és együttműködési megállapodásokban foglalt kötelezettségek, vállalások korszerű, innovatív megoldásokkal történő teljesítése, megvalósítása képezi.”

A jubileumi rendezvényen Heizler György, az MTSZ Kommunikációs Bizottság vezetője, valamint Dr.  Endrődi István, az MPVSZ elnöke kiemelten fontosnak, példaértéűnek ítélték az országos szervezetek közötti  szakmai együttműködést. A közös összefogást igénylő feladatok  ismertetése után köszönetüket fejezték ki az Egyesület altal nyújtott támogatásokért.

A napirend szerint Rácz Krisztán Pest megyei titkár, majd Dr. Várhalmi Miklós infokommunikációs mérnök szakmai előadásaira került sor. Az előadók a katasztrófavédelmi szakemberek kárhelyszíni tevékenységének további támogatási, illetve az ABSONIC számítógépes beszédfeldolgozó szoftver  széles körű alkalmazási lehetőségeit mutatták be.

A szakmai konzultáción Tanka László, a BM OKF Informatikai Főosztály vezetője tartott tájékoztatót az informatikai biztonsági rendszerekkel kapcsolatban. Előadásában felhívta a figyelmet a magán és vállalati információk sérülékenységére, azok biztonságos tárolási lehetőségeire. Előadásában kiemelte az információ védelem és a megbízható működés érdekében a rendszeres biztonsági vizsgálatok fontosságát.

Az első nap végén Bartók Péter, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese értékelte az Egyesület és tagszervezeteinek szervezet fejlesztési, valamint a közfeladat átvállalásból adódó szakmai tevékenységét.

Az Egyesület fennállása óta az előre mutató, innovatív megoldások keresésére és azok megvalósítására helyezte a hangsúlyt. Az országos szervezet megbízható stratégiai partnerségen alapuló, korrekt, közösen megvalósítható vállalásaival megyei  tagszervezetein keresztül támogatja a katasztrófavédelmi feladatok ellátását. Közhasznú tevékenységének legnagyobb hozzáadott értéke a folyamatos innováció, és a többoldalú szakmai konzultáció, amely a titkári értekezletek, szakmai találkozók létjogosultságát is bizonyítja.” - mondta az első szakmai nap zárása alkalmával a főigazgató-helyettes.

 

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549