A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

Projektzáró Konferencia a Dunán (Budapest, 2018. május 30.)

Vissza

2018-05-30

A három év alatt megvalósított projektben együttműködő Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai vezetőit, valamint a víziközlekedés biztonsága érdekében aktívan együttműködő hatóságok képviselőit  Kovács Csaba az RSOE  vezérigazgatója és  Dobai Sándor elnök köszöntötték.

Az elnök ünnepélyes hangvételű nyitóbeszédében büszkén számolt be az idén 36 éve alapított Egyesület több mint egy évtizedes múltra visszatekintő sikeres projekt tevékenység eredményeiről, illetve az eddigi legnagyobb volumenű HERO projekt megvalósításáról.

Dér Erika, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Légi- és Víziközlekedési Főosztály vezetője, valamint Horváth Beatrix, Innovációs és Technológiai Minisztérium, CEF Főosztály vezetője köszönetüket fejezték ki a megvalósításban résztvevő partnerek professzionális szakmai tevékenységéért, amely lehetővé tette a hazai közlekedéspolitika egyik kiemelt céljának, a belvízi személy- és áruszállítás minél hatékonyabb integrálását a szállítási láncolatba.

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból támogatott fejlesztés először tette lehetővé a korszerű folyami információs szolgáltatások elérését támogató hardver és szoftver elemek egységes szemléletű tervezését, beszerzését és üzembe állítását a Duna teljes magyarországi szakaszán. A magyar törekvések egybevágnak a multimodális szállítási lehetőségek bővítését és minél szélesebb körű alkalmazását szorgalmazó európai célkitűzésekkel is.

Lajtár Attila az Egyesület projektvezetője tájékoztatójában elmondta, hogy a több mint egy évtizede működő Magyarországi Folyami Információs Szolgáltatások (RIS) az uniós előírásoknak megfelelően adnak információkat a hajóvezetők, a hajótulajdonosok és a hatóságok számára. A különböző projektek és ideiglenes megoldások hálózataként összeállt rendszer egységesítése és korszerűsítése a felhasználók elégedettségének növelése mellett egy újabb sikertörténettel járul hozzá a Dunai Régió és Európa fejlődéséhez.

Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság Műszaki főigazgató-helyettese,
Bellyei Csaba az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Hajózási Hatósági Főosztály vezetője, valamint Máté Tamás a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályvezetője, mint az együttműködő hatóságok képviselői, kiemelték a projekten belül egy ütemben elvégzett fejlesztések jelentőségét és a RIS működésének kiterjesztését, melyek a jövőben a hatósági munka könnyítését és a hajózók által elérhető szolgáltatások bővítését is eredményezik.

A program keretében a forgalomirányítást is lehetővé tevő új radar-, kamera- és meteorológiai rendszereket bemutató virtuális „utazáson” is részt vehettek a meghívott vendégek.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu