A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

XV. Szent Fórián Emléktúra (Szentgotthárd, 2018. május 18-20.)

Vissza

2018-05-20

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Egyesületünk Megyei tagszervezetének közös triatlonját a tűzoltók védőszentjének Szent Flórián tiszteletére rendezik, amellyel a katasztrófavédelem szakterületein dolgozók elhivatott munkája előtt is tisztelgünk.

A háromnapos rendezvényt Poór Balázs nyitotta meg, majd az RSOE elnöki tanácsadója Rába Lajos köszöntője után, Lengyel Lajos ismertette a túraútvonalakkal kapcsolatos tudnivalókat és a részvétel feltételeit.

Az aktív pihenés kedvelői a Lapincs és a Rába folyó találkozásánál kenukba szálltak, hogy a magyarlaki duzzasztóig „lapátoltolva”  lehetőleg szárazon küzdje le a legtermészetközelibb, ősállapotát megtartó folyónk kanyarulatait. A közel 50 fős csapatból négy kenu legénységét kényszerítette úszásra a folyó, akik a plusz kihívás teljesítése után frissebben teljesítették a hátralévő távot.

A túra résztvevői a második napon gyalog, míg a harmadik napon kerétkeréken keresték fel az Őrség lankái között megbúvó és a nyugati határon túl felfedezésre váró helytörténeti látnivalókat. A régi és az új élmények szorosabbá fűzik a tagszervezetek közötti kohéziót, amelyek vonzóvá teszik a fiatalabb generáció részére a közösségi életben való aktív részvételt.

Kapcsolódó cikk: http://112press.hu/hirek/reszletek/xvrsoe_szentflorian_emlektura_vizitura/

 

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu