A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

Köszönet Baranya Megyéből (2016. június 2-3)

Vissza

2016-06-10

A szakmai rendezvény közvetítése, dokumentálása, és a felvételek kidolgozása érdekében Mácsai Antal tű. ezredes, megyei igazgató az RSOE Stúdió munkatársait kérte fel.

A kétnapos program a Pécs-Pogány repülőtéren egy gyakorlattal kezdődött, ahol az alapfeltételezés szerint egy expedícióról visszatért kutató rosszullét miatt, a saját Cesna 150-es kisrepülőgépével landolt.

A súlyos tünetekre tekintettel a repülőtéri tűzoltóság parancsnoka elrendelte a kényszerhelyzetet, majd megkezdődött a protokoll szerinti mentő- és beavatkozó egységek és a társszervek riasztása.

A délelőtti gyakorlatot követően a szakemberek és az érdeklődők a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában konferenciával folytatták a programot.

A Komplex katasztrófa-elhárítási és felszámolási gyakorlat második napján Pécs-Árpádtető térségében egy közepes erősségű földrengés negyedik napjának mentési feladatait kellett végrehajtaniuk az önkéntes és hivatásos beavatkozóknak.

A résztvevők a gyakorlatok azon eseményeit, amelyek épületen belül, vagy nehezen megközelíthető helyen folytak, élő közvetítés segítségével, egy kivetítőn követhették nyomon.

A sikeresen záródott konferencia után Mácsai Antal tű. ezredes, megyei igazgató levélben köszönte meg az Egyesület támogatását, külön kiemelte az RSOE Stúdió munkatársainak szakmai tevékenységét.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu