Látogatás Nyugat-Magyarország és Burgenland területein (2016. szeptember 16-18)

Vissza

2016-09-19

Az Egyesület két legrégebbi a TEAM R-17, valamint a Rákos-menti tagszervezet és baráti köre három napos, határon átnyúló szabadidős programon vett részt.

A csoport első állomása a 432 m magas Somló-hegy, a természet kedvelők népszerű célpontja volt, melynek északi oldalán a XIV. században épült Somló vár komor romjait járhattuk körbe.

A várlátogatást követően Iszkáz felé vettük az irányt, ahol Nagy László költő és bolgár műfordító szülőházának megtekintése után, Kám határában a Jeli Arborétum területén tettünk egy frissítő sétát. Ambrózy-Migazzi István gróf 1922-ben kezdte kialakítani a mára 104 hektáron elterülő és védetté nyilvánított - Vasi Hegyhát gyöngyszemeként ismert - botanikus kertet.

Az első nap végén, Sárváron foglaltuk el és alakítottuk ki a „főhadiszállásunkat” ahonnan másnap Szombathely látványosságait, valamint Fraknó és Léka várát, azok állandó kiállításait tekinthettük meg. Vasárnap Sárvár, Pápa, Csesznek Vára, Zirc, majd végül Balatonalmádi egyházi életét és különböző stílusban épített templomok, apátságok történetét, történelmi hagyatékait ismerhettük meg.

A 40 fős csapat részére az élményekben gazdag három napot Rába Lajos elnöki tanácsadónak köszönhettük, aki nem csak szervezte, hanem a résztvevők megelégedésére mindvégig kézben tartotta és irányította a programokat.

 

 

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu