Szakmai találkozó és sportnap (2016. június 24.)

Vissza

2016-06-24

A harmadik alkalommal szervezett rendezvényt Wéber Antal tű. dandártábornok, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Pető Tibor, az Egyesület főtitkára közösen nyitották meg.

Tábornok úr és a főtitkár kiemelték a szervezetek közötti szakmai kapcsolat fontosságát, az elmúlt projekt időszakban közösen megvalósított feladatok eredményeit.

A lezáródott Dravis projektek során megerősödött Horvát kapcsolatoknak köszönhetően, a déli határszakaszon átnyúló katasztrófavédelmi kapcsolatrendszer, a környezeti kárelhárítás tekintetében összehangoltabbá és a hatékonyabbá vált.

Az elkövetkező projektidőszak újabb lehetőséget nyitott a határon túli szakmai együttműködés elmélyítésére. Az Egyesület projekt csoportja új uniós pályázatot készített elő, melynek célkitűzése a talaj és a felszínalatti vízbázis védelme lesz.

A leadott pályázat elnyerése esetén a projektben Somogy, Zala, és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok, Horvát részről Kapronca-Körös Megye, Eszék-Baranya Megye és új külföldi partnerek Muramente, Verőce-Drávamente társszervei vesznek részt.

A szakmai tájékoztatót követően Poczok István, megyei titkár és Rába Lajos, elnöki tanácsadó ismertette a sporthorgászokra vonatkozó szabályokat és nap hátralévő időszakára tervezett szabadidős és- családi programokat.

A nap végén, a versenyzők legjobbjai részére Rába Lajos, elnöki tanácsadó átadta az Egyesület által felajánlott díjakat, majd Wéber Antal tű. dandártábornok köszönte meg az országos szervezet többirányú támogató tevékenységét. Igazgató úr hangsúlyozta a közös csapatépítő programok fontosságát, amely - a kikapcsolódás és feltöltődésen túl - a kötetlen beszélgetések alkalmával, a közvetlenebb szakmai kapcsolatok fenntartását is jól szolgálja.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu