II. Karancs Gyalogtúra és Szakmai Nap (2016. április 16.)

Vissza

2016-04-18

Az RSOE Nógrád Megyei Tagszervezetének kezdeményezésére, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Egyesületünk ügyvezetésének támogatásával, ez évben második alkalommal kerül megrendezésre a Karancs Gyalogtúra.

A közös kezdeményezés elsősorban a Katasztrófavédelem, azon belül a Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, az új jogi tagjaink; a Karancs Speciális Mentőszolgálat http://www.ksm.hu/index.php/en/ksm/45-karancs-specialis-mentoszolgalat, valamint a Cserhát Mentőkutyás Egyesület http://csmke.hu/ közhasznú tevékenységének bemutatása mellett, Salgótarján bányásztörténeti és természeti értékeinek megismerését szolgálta.

A rendezvényt Juhász László megyei titkár nyitotta meg, majd a programok ismertetése után felkérte a védnököket Skuczi Nándor, Nógrád Megye Közgyűlésének elnökét, Berecz György tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatót, valamint Dobai Sándor képviseletében az RSOE főtitkárát, hogy köszöntsék a résztvevőket.

Skuczi Nándor és Berecz György üdvözölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és az RSOE Központ tagszervezetének tagjait. Örömüket fejezték ki, hogy igény mutatkozik Nógrád megye természeti szépségeinek felfedezésére, megismerésére. Köszöntőjükből kicsengett munkájuk és szűkebb hazájuk iránti elhivatottság, szeretet, a közös jövőbeni célok megvalósításáért érzett felelős küldetéstudat.

Pető Tibor főtitkár köszöntőjében kiemelte a megyei tagszervezetek összetételének szakmai sokrétűségét, annak jelentőségét, a bekövetkezett veszélyhelyzetek kezelése esetén. Mint mondta az Nógrád Megyei tagszervezete egyike az RSOE azon megyei szerveinek, amelyek szükség esetén a Katasztrófavédelem hívószavára, bármikor és bárhol bevethetőek egy váratlan esemény bekövetkezése esetén. 

A résztvevők a túrát követően, Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont területén megismerhette az Egyesületünk, valamint a Karancs és a Cserhát Önkéntes Mentőszervezetek tevékenységét, különleges és speciális technikai felszerelését, melyekkel állampolgáraink biztonsága érdekében elsősorban a katasztrófavédelem és esetenként a rendvédelmi szervek munkáját segítjik. 

A bemutatókat követően szakmai beszélgetésekre, kötetlen csapatépítő programokra került sor, melynek keretében közvetlen közelről is megtekinthettük az eszközparkot, a bátrabbak közelebb merészkedhettek a Cserhát Mentőkutyás Egyesület keresőkutyáihoz is.

Nógrád megye híres a vendégszeretetéről, illetve páratlan természeti látványosságairól melyekből a tartalmas szakmai napon bőven részesülhettünk. Köszönjük a kedves vendéglátást és az izgalmas helyeken való idegenvezetést.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu