A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

„Bejártuk Tolnát, Baranyát” - Befejeződtek a beszámoló taggyűlések. (Budapest, 2018. november 12.)

Vissza

2018-11-12

Az előre egyeztetett időpontok szerint szeptember 18-án Komárom-Esztergom megyében kezdődött, majd végül november 12-én a Fővárosi Tagszervezetnél fejeződtek be az éves beszámoló taggyűlések.

A titkárok a gyűlésre meghívták a megyei katasztrófavédelmi igazgatókat és az RSOE vezetősége mellett, a jogi tagokká vált Megyei Polgári Védelmi és Tűzoltó Szövetségek, a Megyei, Járási Önkéntes Mentőcsoportok, és egyes megyékben a helyi Polgárőr Egyesületek elnökeit is.

Az Egyesület 30 tagszervezetének beszámoló taggyűlésein a tagság átlagosan 55%-os részvételi arányban vett részt. A megyei titkárok ajánlása alapján az országos elnökség eddig közel 70 fő jelölt tagságát hagyta jóvá, így az egyesület országos létszáma, (a fluktuáció ellenére) mára 1065 főre emelkedett.

A Belügyminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium irányítása alá tartozó állami szervekkel az RSOE stratégai partnerségben köteleződött el. Dobai Sándor az országos egyesület elnöke prezentációjában kiemelte -és erről biztosította a szakmai partnerek vezetőit-, hogy a jövőben is támogat minden olyan innovatív kezdeményezést, amely az élet- és vagyonbiztonság, a katasztrófaelhárítás, valamint a közúti közlekedési és a vízi balesetek megelőzését tűzte ki célul.

Mint mondta: „Az Egyesület továbbra is küldetésének tekinti, hogy a legújabb technológiák, technikai vívmányok alkalmazásával támogassa a lakosság biztonságának fokozásában együttműködő társszervek tevékenységét.”

A beszámolók lehetőséget teremtettek a jövőbeni feladatok és a további együttműködés várható irányvonalainak áttekintésére és a VR technológia széles körű alkalmazási lehetőségeinek bemutatására is.

Az együttműködő partnerek a közös megyei programok sikeres megvalósítását méltatva hangsúlyozták azok támogatásának hasznosságát és kiemelték az RSOE munkatársai között kialakult személyes szakmai kapcsolatrendszer fontosságát. A hozzászólások végén megköszönték az Egyesület és a megyei tagság munkáját, gratuláltak az elért szervezeti és szakmai eredményekhez.   

Kapcsolódó hír: http://szabolcs.katasztrofavedelem.hu/hirek/5800-eves-taggyules-szabolcs-megyeben

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu