A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

Kihelyezett küldöttgyűlés a Római parton (Budapest, 2017. május 27.)

Vissza

2017-05-27

Dobai Sándor elnöki köszöntőjében üdvözölte a küldöttgyűlés tagjait, megkülönböztetett tisztelettel Dr. Latkóczy Antalt, az Egyesület örökös elnökét és Dr. Demény Ádámot az RSOE Felügyelő Bizottságának elnökét.

Az Egyesület elnöke 8/2017.(V.08.) sz. Országos Elnökségi Határozattal elfogadott beszámolója alapján tájékoztatást adott az Egyesület 2016. évi Munkatervében foglalt és megvalósított szervezeti, valamint szakmai munkájáról, a megyei tagszervezetek által önállóan szervezett programok, rendezvények végrehajtásáról.

Az Egyesület több mint 60 fős apparátusának elmúlt évi tevékenységéről átfogó képet adott, melynek során kiemelte a stratégiai partnerekkel közösen végzett feladatok jelentőségét, és szólt az egyre szélesedő együttműködési lehetőségek miatt aktualizált és az elmúlt évben előkészített Együttműködési Megállapodásokról is.

Tájékoztatója során elmondta, hogy a 2016. évi Munkaterv összeállítása során az elmúlt évben is kiemelt figyelmet fordított a stratégiai partnerek szakmai tevékenységének támogatására. A társszervekkel való elmélyült kapcsolatrendszernek köszönhetően mára kiteljesedtek az együttműködés irányvonalai. A sikeres közös szakmai rendezvények hosszútávra alapozták meg az Egyesület és partnerei szakmai tevékenységének ismertségét, társadalmi elismertségét.

Elmondta, hogy rendkívül fontos a lakosság biztonságát fokozó, a veszélyhelyzet elhárítását segítő rendszerek fejlesztése, hiszen a Katasztrófavédelem és a Rendőrség legfőbb feladatai között szerepel az állampolgárok személy- és vagyonbiztonságának védelme, melynek támogatása az Egyesület küldetése is.

A soron következő napirendi pont a 2016. évi közhasznúsági- és a könyvvizsgálói jelentésről és a mérlegről szóló beszámolót, Dr. Demény Ádám, a Felügyelő Bizottság munkájával kapcsolatos rövid tájékoztatója követte. Ismertetésre került a bizottság összetétele és tevékenységi köre, valamint a megállapítás, mely szerint a gazdasági mérleg a zárás idején a bevétel és kiadás tekintetében egyensúlyban volt. Az Egyesület gazdálkodása évtizedek óta tervszerű és kiegyensúlyozott. 

Az Egyesület Elnöke és a Vezérigazgató záróbeszédükben együtt köszönték meg a döntéshozó szervek - a Küldöttgyűlés, Országos Elnökség, Felügyelő Bizottság - és az Egyesület tisztségviselőinek elmúlt időszakban végzett munkáját.

 

 

 

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu