A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: onset

Filename: controllers/aktualis.php

Line Number: 60

RSOE

„Védelem Napja” (Veszprém, 2017. május 18.)

Vissza

2017-05-18

A rendezvény megnyitója előtt, a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának látványos előadása keltette fel a veszprémi tanintézetek diákjainak figyelmét. A zenés felvezetés után, rendezvényt Dányi Béla, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg és köszöntötte a közel négyszáz kíváncsi várakozással telt ifjú vendégsereget.

A Veszprémi Pannon Egyetem parkolójában az érdeklődők megtekinthették a Katasztrófavédelem, a Rendőrség, a Honvédség, valamint a Büntetés-végrehajtás speciális szakszolgálataiknak tevékenységét.

Egyesületünk alapításának 35. jubileumi évére kiteljesedtek az együttműködés lehetőségei. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakembereivel közösen, munkatársaink előre egyeztetett tematikus kiállítással készültek hivatásuk egy-egy izgalmas szakterületének bemutatására.

A vártnál is nagyobb érdeklődés volt sátrainknál, ahol - a szakterületek képviselői - a Katasztrófavédelem alapfeladatainak megismertetésén túl, a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság prevenciós tevékenységének bemutatására és az Egyesületünk által fejlesztett okostelefonon is elérhető – TAVIHAR, VÉSZ – online lakosságtájékoztató alkalmazások fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az RSOE Stúdió munkatársai által készített rövid figyelemfelhívó filmekben elhangzottak és az interaktív mobil viharjelző állomás kezelése során elsajátított ismeretek tesztelése után, a legügyesebbek hasznos ajándékokkal és további tájékoztató anyagokkal térhettek haza.

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

1089 Budapest, Elnök utca 1. +36 1 303 0168 +36 1 477 0549 info@rsoe.hu